Willow Creek Yips

Belgianpaimenkoira groenendael uros
Udo des Crétus Neufs x Willow Creek Missy
s. 24.02.2014

KoiraNet | Working-dog.eu


Mitat: Korkeus n. 61 cm, paino n. 27 kg
Purenta: Leikkaava (niukka), puuttuu oik. alhaalta P1
Silmät: Terveet 10/19
Luusto: Lonkat A/A*, kyynärät 0/1, selkä SP0 (rajatapaus), VA0 ja LTV0 (norm. lyhyempi L7)

*Oikean lonkkaluun kaulan paksuuntumasta Lappalainen toteaa seuraavaa: ”Oikean puolen kaulassa on tosiaan pieni pullistuma. Tuohon kohtaan tulee nivelrikkoa, mutta se voi olla myös nivelkapselin paksuuntumaa tms. lonkkanivelen kasvuhäiriöön kuulumatonta. Koira on kuitenkin jo yli 3-vuotias.”

Kivekset: Ok
Näyttelyt:
Tulokset: BH, JK1, JK2, JK3, Toko ALO1, rally-toko ALOHYV x2

Kasvattaja: Sanna Hasu, kennel Willow Creek
Omistaja: Heta Pääkkönen, kennel Liekehtivä


Nuri valloitti minut 5-viikkoisena tättähäärä-meiningillään Nijin pentulaatikossa. Nuri on vilkas ja iloinen pieni partiopoika, jolle oma lauma on tärkeä juttu. Normaaliarjessa ei ole toistaiseksi tullut vastaan ääniä tai alustoja, joihin Nuri reagoisi. Uudet tilanteet saattavat olla Nurille aluksi hetken jännittäviä, mutta se rentoutuu kuitenkin nopeasti. Ihmisiä kohtaan Nuri on pidättyväinen, vaikka tunkeutuukin helposti iholle rapsuteltavaksi ja nojailemaan jalkoihin. Oman lauman sisällä Nuri on helppo ja mutkaton tapaus. Nuri harvemmin haastaa vieraidenkaan koirien kanssa riitaa, vaan suhtautuu muihin uteliaan kohteliaasti osaten väistää jyrien alta.

Nuri rakastaa taistelu- sekä saalisleikkejä, mutta myös ruoka kelpaa, eikä palkkojen vaihtelu lennosta tuota ongelmaa. Puuhastelu yhdessä oman ihmisen kanssa on Nurille itsessään palkitsevaa ja se vastaa luontaisesti hyvin laumapalkkaan. Työskennellessään Nuri on tempperamentikas, paikoin keskittymätönkin, joten ohjaajana saan toimia sille usein pakan kasassa pitäjänä. Nurin puutteet harrastuskoirana näkyvät työmoraalin ja sinnikkyyden heikkoutena. Nurin pääharrastuksena on metsäjälki, mutta olemme kisanneet myös tokossa sekä rallytokossa.


LTE, Kangasniemi 13.8.2017
Toimintakyky +1a
Terävyys +1a
Puolustushalu +3
Taisteluhalu +2b
Hermorakenne +1a
Temperamentti +3
Kovuus +1
Luoksepäästävyys +3

+172, laukauskokematon
Tuomareina Irene Puputti ja Marco Vuorisalo
Luonnetestivideo